Mindeord

John Sørensen portræt

 

Hans Urbak har på vegne af Djurslands Filatelistiske Højskole sendt denne triste meddelelse:

John Sørensen er død.

Mindeord for John Sørensen som ikke er her mere. John tabte kampen mod sygdommen, mandag den 30. juni, og er nu på vej mod nye filatelistiske venner. De sidste guldkorn har lydt fra dette fantastiske menneske, som gav af sin store viden på alle måder, så ingen var i tvivl om hans bidrag til hver eneste person, som han var i selskab med.
Jeg lærte John rigtig at kende i 1978 efter stiftelsen af Hornslet Frimærke Klub, hvor han var manden der bragte HFK på landkortet på grund af sit ekstraordinære overblik, handlekraft og storsind samt ikke mindst Johns fortællerlyst indenfor filatelien. Hvor mange frimærkesamlere i dette land har ikke haft glæde af hans foredrag og utallige artikler. I Johns formandsperiode var han også årsagen til at HFK på den nationale udstilling i Viborg 1989 var repræsenteret med ikke færre end 14 udstillere, hvilket var fantastisk af en frimærkeklub på ca. 40 medlemmer. Da John blev dommer fik dansk filateli også en sværvægter inden for de traditionelle områder og ikke mindst inden for de oversøiske, hvilket også blev hans store styrke som international dommer.
John opnåede også selv mange anerkendelser for sine frimærkesamlinger på udstillinger både i ind- og udland.
John var konstant i udvikling og stiftede sammen med Uffe Munch-Andersen noget så specielt som en ”Den rejsende Filatelistiske Højskole” (er ikke helt sikker på navnet). Den er efterfølgende blevet kopieret på Djursland og her er beviset på bl.a. Johns fremsynethed og evne til forudse den udvikling der var på vej, og her tænker jeg specielt på hjemstavnsfilateli.
Vi tænker også i denne stund på Bodil, Jan, Bo og deres familie. Æret være Johns minde.

Djurslands Filatelistiske Højskole
Hans Urbak