Hvorfor medlemsskab?

Kan man ikke lige så godt sidde derhjemme og samle på frimærker? Bliver det mere spændende og sjovt, når man er medlem af en frimærkeklub?

Svaret er – ja! Og hvorfor sÃ¥ det? – Jo, pÃ¥ hver mødeaften bliver der selvfølgelig snakket frimærker og set pÃ¥ frimærker og hver gang lærer man noget nyt, enten om mærker man selv samler, eller om mærker man aldrig har set før. Jo mere man ved om mærkerne, deres varianter eller deres baggrundshistorie, jo mere interessant bliver det selv at samle.

I en frimærkeklub kan man skaffe sig frimærkerne på en nem og ofte billigere måde. Man kan f.eks. bytte sig til mærker man mangler eller man kan købe frimærker på klubbens „auktioner“ eller skaffe sig mærkerne via udvalgshefterne, der cirkulerer blandt medlemmerne.

I Grenaa Frimærkeklub holder vi normalt møde hver anden onsdag hele vintersæsonen (september til maj) og i denne lille folder vil vi forsøge at fortælle om vore møder, vores aktiviteter og alle de fordele der er ved at være medlem af Grenaa Frimærkeklub.

Man behøver ikke at være medlem for at besøge os. Gæster er altid velkomne.

Når man har besøgt os et par gange kan man så beslutte sig for medlemskab.

OM AT BLIVE MEDLEM

Enhver, over 18 år kan blive medlem af Grenaa Frimærkeklubs seniorafdeling. Da vi på nuværende tidspunkt ikke har en speciel juniorafdeling, optages juniorer i seniorafdelingen.

Uanset om man har samlet frimærker i fÃ¥ eller mange Ã¥r, om man har en stor eller en lille samling, eller om man ved lidt eller meget om frimærker – ja, sÃ¥ er man velkommen som medlem. Vi samler næsten alle pÃ¥ frimærker pÃ¥ hver vores mÃ¥de. Nogle elsker at vaske frimærker, andre vasker næsten aldrig. Nogle samler kun Danmark og andre samler ogsÃ¥ pÃ¥ lande pÃ¥ den anden side af jordkloden. Nogle samler varianter og andre interesserer sig kun for de store „fejl“ man tydeligt kan se uden lup. Nogle samler mest kuverter og andre samler mest pÃ¥ enkelte frimærker. Nogle samler ubrugte (postfriske) og andre samler kun stemplede og sÃ¥dan kan vi blive ved. Vi er alle forskellige, men et har vi tilfælles: „Vi synes det er sjovt at samle frimærker“.

Når man har besøgt os et par gange kan man bede formanden eller kassereren om en blanket til indmeldelse. Når man har udfyldt og afleveret den til kassereren vil formanden på det førstkommende møde meddele medlemmerne, at du har søgt optagelse som medlem.

Kontingentet, som hvert år fastsættes på generalforsamlingen, betales til kassereren ved førstkommende lejlighed. Såfremt man indmelder sig midt i sæsonen, betaler man et mindre beløb for resten af året. Kontingentets størrelse kan ses på sidste side, hvor bestyrelsen er nævnt.

Man kan også blive medlem, selvom man i forvejen er medlem af en anden frimærkeklub tilsluttet „Danmarks Filatelist Forbund“ (DFF). I så fald er kontingentet væsentligt lavere, fordi man selvfølgelig ikke skal betale til DFF to gange. En af de væsentlige udgifter hertil er medlemsbladet „DFT“, som udkommer 6 gange årligt.